Spaghetti s rajčaty a bazalkou
Ingredience:
1 Balení perfeck Dish spaghetti
300 g keříčkových chrry rajčat
1 jarní cibilka
2 lžíce panenské ho olovového oleje
3 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky hnědého cukru
1 lžička Aceto balsamico di Modene
mořská sůl
pepř
sušené chilli papričky
parmazán
čerstvá bazalka
Jdeme na to:
1. Půlku keříčkových rajčat necháme na stopce, omyjeme, osušíme a dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a vložíme do vyhřáté trouby asi na 10 minut zapéct.
2. Druhou půlku rajčat nakrájíme na malé kousky. Na pánvi k oleji přidáme nakrájenou jarní cibulku, přidáme nakrájená rajčata, zasypeme cukrem a krátce necháme zkaramelizovat. Zalijeme trochou vody a povaříme.
3. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, ochutíme červeným balsamico di Modena a pro pikantnější chuť přidáme sušené chilli papričky.
4. Vařící vodou propláchneme Perfect Dish, okapeme a dáme na hluboký talíř. Přelijeme omáčkou, přidáme upečené cherry rajčata, zasypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť