Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
9-20:00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 700,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
12.11.2020
Perfektní hygiena
Všichni pracujeme na tom, abychom se co nejlépe chránili před škodlivým působením mikrobů, bakterií, virů a hub. Jak se chráníš ty? Naším úkolem ny... číst celé
27.07.2019
Ekologické praní textilu
Asi každý z nás, kdo je obeznámen s procesem praní prádla, uvažoval někdy nad tím, který prací prostředek je ten nejlepší. Jakou značku zvolit? Je l... číst celé
10.02.2020
Funguje ti trávení?
Nemám problém, pokud to funguje. Cítíte se ráno líní a unavení? Je vaše trávení nepravidelné? Jste nafouknutí nebo máte zácpu? ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
On-line platby

 

 

| Doprava

doprava zdarma

 

slevový kupon

 

ověřeno zákazníky

  1. Úvod
  2. BIO VÝŽIVA
  3. Nápoje
  4. Bio káva
  5. Mletá káva
  6. Cafedirect Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227 g

Cafedirect Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227 g

VÝPRODEJ Lehká, svěží aromatická mletá káva se středně plným tělem, čistou chutí a sladkými tóny černého rybízu.

Cafedirect Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227 g Jakou má chuť? Lehká, svěží aromatická mletá káva se středně plným tělem, čistou chutí a sladkými tóny ... celý popis
Dostupnost
Není skladem
Běžná cena
179 Kč
Ušetříte
79 Kč
100 Kč
83 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:CD009487
EAN kód:5018190009487
Výrobce:Cafédirect
expirace:06.01.2021
Kompletní specifikace

Cafedirect Kilimanjaro SCA 82 mletá káva 227 g

Jakou má chuť?

Lehká, svěží aromatická mletá káva se středně plným tělem, čistou chutí a sladkými tóny černého rybízu. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru.

Síla pražení: 3. stupeň z 5 (střední pražení s osvěžující a příjemnou aciditou)

Odrůda: Bourbon, Kent.

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Tanzánie. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: KNCU co-operative

Nadmořská výška pěstování: 1400 - 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

     

* * *

Tanzánie - výjimečné místo pro výjimečnou kávu

Husté pralesy a nekonečné pláně plné divokých slonů, žiraf, antilop. Hranice této krásné východoafrické země tvoří z velké části vodní plocha. Na východě jsou to nekonečné pláže Tichého oceánu, na severu zejména Viktoriino jezero, na západě jezero Titicaca a na jihu jezero Malawi.

Podnebí a vulkanická půda hornaté části Tanzánie u severovýchodní hranice s Keňou tvoří ideální podmínky pro pěstování Arabiky Robusty prémiové kvality. Přes dvě třetiny zdejší produkce tvoří Arabika, konkrétně odrůdy Bourbon Kent. Naprostá většina kávy v Tanzánii pochází od drobných pěstitelů.

Pěstování kávy na úpatí Kilimanjara, nejvyšší samostatně stojící hory na světě, se datuje od konce 19. století. Je zásluhou katolických misionářů, kteří zde vysadili první kávovníky.

Čím je jiná káva Kilimanjaro?

Kávovníky mají na úpatí hory Kilimanjaro ideální podmínky. Díky úrodné vulkanické půdě, mírnému klima a dostatku vláhy z křišťálově čistých horských pramenů vytékajících přímo z ledovce na vrcholku hory.

Kávové třešně zde dozrávají pomalu, ve stínu banánovníků. Pěstování banánovníků spolu s kávovníky je pro oblast Kilimanjara typické - umožňuje pomalé zrání, které do kávových zrn promítá nepřeberné množství chutí.

Kávu sesbírali farmáři z tanzánského družstva KNCU Coffee Cooperative přesně v momentě, kdy perfektně dozrála. Sezóna sklizně je v této oblasti díky pomalejšímu zrání poměrně dlouhá - od října do února. Z třešní se kávová zrnka získala propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se sušila venku čerstvém vzduchu a slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající kávu.

Družstvo KNCU

Družstvo KNCU (Kilimanjaro Native Co-operative Union) je nejstarší na africkém kontinentě. Sídlí v malém městečku Moshi, vzdáleném necelých 20 kilometrů od Kilimanjara.

Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy KNCU, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1994. Cafédirect odvádí družstvu zpět přes 50% zisků z jejich kávy. V případě družstva KNCU trvá spolupráce již přes 20 let.

Družstvo díky spravedlivým cenám za svou kávu může školit farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy. Část finančních prostředků je také investována do rozvoje místní komunity.

Za šálkem kávy Cafédirect Kilimanjaro není jen skvělá chuť prvotřídní kávy, ale i úsilí a vůle všech, kteří se podílejí na tom, abyste si mohli tuto kávu vychutnat. A ti si zaslouží za svou kávu spravedlivou cenu. Díky systému Fairtrade a Cafédirect dostanou ale ještě něco navíc – vaše uznání.

Dobrou chuť