Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 30 dní.
- Úvod
- BIO VÝŽIVA
- Jídlo a nápoje
- Pečení a vaření
- Sůl
- Healing Nature jídelní himalájská sůl bílá jemná 500 g
Healing Nature jídelní himalájská sůl bílá jemná 500 g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Healing Nature jídelní himalájská sůl bílá jemná 500 gSkladem39 Kč34 Kč bez DPH
Bílé zlato
Z klasické pohádky dobře víme, že bez soli to nejde, nicméně její přílišné množství organismu škodí, zvláště té běžné kuchyňské. Himálajská sůl na rozdíl od té klasické bílé není rafinovaná, nijak chemicky upravovaná a neobsahuje žádná aditiva.
Miliony let stará sůl pochází z období, kdy byl Himaláj ještě pod vodou, těží se v pákistánských dolech a řadí se mezi nejčistší a nejkvalitnější soli na světě. Říká se jí také „bílé zlato“.
Minerály a stopové prvky
Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě – vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu a mnoho dalších.
Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci. Pouze asi 10 % vytěžené soli je možné použít jako stolní sůl.
Výhody himálajské soli:
- sůl vytvořená přírodou
- nejstarší a nejčistší sůl na světě
- těží a zpracovává se ručně
- obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě
- zdroj mnoha minerálů a stopových prvků
- vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni
- je dobře stravitelná a nezatěžuje organismus
Himálajská sůl v ájurvédě
Dle ájurvédy je slanost jednou ze základních chutí v lidském životě. Slaná chuť je nezbytná pro růst, pro udržení rovnováhy vody a elektrolytů, pro správné trávení, vstřebávání a odstraňování toxinů. Slaná chuť uvolňuje Vátu, zesiluje Pittu a Kaphu. Sůl je nezbytná pro naše zdraví, nelze ji tak z jídelníčku zcela vyřadit, ovšem její přebytek je naopak nezdravý a vede k nerovnováze v těle. Velkou roli hraje jak kvantita, tak kvalita.
Použití: Pro ochucení teplých i studených pokrmů.
Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98 %)
Neobsahuje žádné chemické příměsi, bez přidaného jódu. Vhodná pro každodenní použití.
Skladování: V teplotách od 20–45 °C a vlhkosti vzduchu od 54–87 %.