Vaříte si doma polévku miso - budete potřebovat naše mořské řasy wakame z Havaje.
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
9-18:00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 800,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
03.03.2022
DMSO
DMSO je zkratka pro DiMetylSulfOxid - čirou tekutinu bez zápachu, která je v dnešní době získávána ze dřeva. Tato tekutina vykazuje při mnoha vědecko-... číst celé
12.11.2019
Jak vybrat správné ručníky
Pro výběr ručníků je klíčové ujasnit si pár základních věcí: Ručníky jsou v provozu neustále. Proto věnujte zvláštní pozornost kvalitě materiálu.  ... číst celé
10.02.2020
Funguje ti trávení?
Nemám problém, pokud to funguje. Cítíte se ráno líní a unavení? Je vaše trávení nepravidelné? Jste nafouknutí nebo máte zácpu? ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 30 dní.

On-line platby

 

|  Doprava

   doprava

|  Facebook


  1. Úvod
  2. BIO VÝŽIVA
  3. Jídlo a nápoje
  4. Pečení a vaření
  5. Sůl
  6. Healing Nature jídelní himalájská sůl bílá jemná 500 g

Healing Nature jídelní himalájská sůl bílá jemná 500 g

Bílé zlato Z klasické pohádky dobře víme, že bez soli to nejde, nicméně její přílišné množství organismu škodí, zvláště té běžné kuchyňské. Himálajská... celý popis
Dostupnost
Skladem
39 Kč
34 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu: A0951
EAN kód:8596513091113
Výrobce:Healing Nature
Země původu:Pákistán
Kompletní specifikace

Bílé zlato

Z klasické pohádky dobře víme, že bez soli to nejde, nicméně její přílišné množství organismu škodí, zvláště té běžné kuchyňské. Himálajská sůl na rozdíl od té klasické bílé není rafinovaná, nijak chemicky upravovaná a neobsahuje žádná aditiva. 

Miliony let stará sůl pochází z období, kdy byl Himaláj ještě pod vodou, těží se v pákistánských dolech a řadí se mezi nejčistší a nejkvalitnější soli na světě. Říká se jí také „bílé zlato“.

Minerály a stopové prvky

Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě – vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu a mnoho dalších.

Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci. Pouze asi 10 % vytěžené soli je možné použít jako stolní sůl. 

Výhody himálajské soli:

  • sůl vytvořená přírodou
  • nejstarší a nejčistší sůl na světě
  • těží a zpracovává se ručně
  • obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě
  • zdroj mnoha minerálů a stopových prvků
  • vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni
  • je dobře stravitelná a nezatěžuje organismus

Himálajská sůl v ájurvédě

Dle ájurvédy je slanost jednou ze základních chutí v lidském životě. Slaná chuť je nezbytná pro růst, pro udržení rovnováhy vody a elektrolytů, pro správné trávení, vstřebávání a odstraňování toxinů. Slaná chuť uvolňuje Vátu, zesiluje Pittu a Kaphu. Sůl je nezbytná pro naše zdraví, nelze ji tak z jídelníčku zcela vyřadit, ovšem její přebytek je naopak nezdravý a vede k nerovnováze v těle. Velkou roli hraje jak kvantita, tak kvalita.

Použití: Pro ochucení teplých i studených pokrmů.

Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98 %)

Neobsahuje žádné chemické příměsi, bez přidaného jódu. Vhodná pro každodenní použití.

Skladování: V teplotách od 20–45 °C a vlhkosti vzduchu od 54–87 %.