- Úvod
- BIO VÝŽIVA
- Jídlo
- Koření
- Jednodruhové koření
- Sonnentor Pepř černý mletý bio 35 g
Sonnentor Pepř černý mletý bio 35 g

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Sonnentor Pepř černý mletý bio 35 gSkladem59 Kč51 Kč bez DPH
Sonnentor Pepř černý mletý bio 35 g
Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý. Pepř je „více než jenom kýchací prášek". Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší.
Pepř zjemňuje a zostřuje jak pikantní, tak sladké pokrmy: saláty, dresingy, čerstvé těstoviny, maso, ryby i perník. Přesně víme, kde náš pepř roste.
vegan, vegetarián
Účinky pepře
Pepř má vedle chuťových vlastností také léčivé účinky. Pomáhá při nachlazení, při sexuálním nechuti, ale má také antibakteriální vlastnosti. V zeleném pepři byly prokázány dvě nové fenolické látky, které nejsou přítomny v černém pepři, a které působí proti určitým kmenům bakterií.
Nadměrná spotřeba pepře však vede ke zvýšení krevního tlaku a v případě některých druhů pepře bylo pozorováno blokování moči. Obsažený piperin může být v žaludku nitrosován za vzniku látek a mutagenními vlastnostmi.
Složení pepře
Ostrou chuť a aroma pepře způsobují pryskyřice, éterický olej a alkaloid piperin. Hlavními součástmi éterického oleje jsou: sabinen, limonen, beta-karyofylen, alfa- a beta-pinen, D-3-karen, myrcen, alfa-thujen, alfa-fellandren, p-cymen, beta-bisabolen, 1,8-cineol, piperonal, kyselina máselná a 3-metyl máselná a další. V některých odrůdách lze prokázat až 250 těkavých sloučenin. Ostrou chuť způsobuje asi 60 různých amidů. 50 % zrna pepře tvoří škroby, 6 až 8 % tuky a pryskyřice kavicin.
Vyrobeno: Bylinky a koření z tohoto produktu pochází od našich pěstitelů, příp. od pěstitelů z těchto zemí: Tanzánie