Vaříte si doma polévku miso - budete potřebovat naše mořské řasy wakame z Havaje.
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
9-18:00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 800,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
03.03.2022
DMSO
DMSO je zkratka pro DiMetylSulfOxid - čirou tekutinu bez zápachu, která je v dnešní době získávána ze dřeva. Tato tekutina vykazuje při mnoha vědecko-... číst celé
12.11.2019
Jak vybrat správné ručníky
Pro výběr ručníků je klíčové ujasnit si pár základních věcí: Ručníky jsou v provozu neustále. Proto věnujte zvláštní pozornost kvalitě materiálu.  ... číst celé
10.02.2020
Funguje ti trávení?
Nemám problém, pokud to funguje. Cítíte se ráno líní a unavení? Je vaše trávení nepravidelné? Jste nafouknutí nebo máte zácpu? ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 30 dní.

On-line platby

 

|  Doprava

   doprava

|  Facebook


Swagat Čočka červená 500 g

Zdroj bílkovin a minerálů Červená čočka je jednou z nejoblíbenějších luštěnin po celém světě, víte proč? Ze všech druhů čoček je nejlépe stravitelná, ... celý popis
Dostupnost
Skladem
62 Kč
51 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:A1161
EAN kód:5017689000646
Výrobce:Swagat
Hmotnost:500 g
Země původu:Srí Lanka
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Zdroj bílkovin a minerálů

Červená čočka je jednou z nejoblíbenějších luštěnin po celém světě, víte proč? Ze všech druhů čoček je nejlépe stravitelná, takže se skvěle hodí i pro kojící maminky i malé děti. Je obrovským zdrojem rostlinných bílkovin a minerálů, a díky vysokému obsahu vlákniny skvěle zasytí. Navíc obsahuje velké množství železa, které má pozitivní vliv na krevní oběh a srdce.

Rychlá příprava a skvělá chuť

Během vaření mění červená čočka svou barvu z červené na žlutou a má tendenci se velmi rychle uvařit a rozpadnout. V kuchyni vás nikdy neomrzí. Využijete ji především při přípravě polévek, pikantních předkrmů, karbanátků nebo pomazánek. Je báječná také jako příloha. V indické kuchyni je nepostradatelnou surovinou při přípravě kaší nebo velmi oblíbeného dálu. Její nasládlá chuť se skvěle doplňuje například s koriandrem.

Červená čočka v ájurvédě

Dle ájurvédy je červená čočka vhodná pro všechny tři konstituční typy – vátu, pittu i kaphu. Má ochlazující účinek a zklidňuje tělo i mysl, takže je vhodná například při józe a meditaci.


Tip: Máte rádi hummus, ale zapomněli jste si dopředu připravit cizrnu? Červená čočka je skvělou obměnou. Chuťově je velmi podobná a její příprava je navíc opravdu rychlá.  


Příprava: Před vařením čočku propláchněte a namočte ji do vody, aby při vaření rychleji změkla (doba se liší dle receptu). Poté vařte v osolené vodě do změknutí.

Skladování: Pro zachování chuti a čerstvosti uchovávejte v uzavřené nádobě. Skladujte na suchém a chladném místě.

Výživové údaje na 100 g
 Energetická hodnota 954 kJ / 318 kcal
 Tuky 1,3 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny < 1 g
 Sacharidy 56,3 g
 - z toho cukry < 1 g
 Vláknina 5,0 g
 Bílkoviny 23,8 g
 Sůl < 1 g