Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 30 dní.
- Úvod
- Detox s citrónem
Složení: 
Pampeliška
První údaje o této léčivé rostlině najdeme v písmech perského lékaře z roku 900 př.chr. Také staří řekové velmi brzo poznali, že mladé, jemně hořké lístky pampelišky nejenom dobře chutnají, ale navíc obsahují cenné hořké- a účinné látky.
Citronová tráva
V jižní Ásii je toto aromatické koření a léčivá bylina známá pod jménem ,,bylina na horečku". Obsahuje éterické oleje a má silnou čerstvě citronovou chuť. Do dneška není jasné, okud tato především v asiatské kuchyni používaná rostlina, z rodu sladkých trav pochází.
Citronová kůra
Kůra z indického stromu citroník je podobně aromatická jako její osvěžující, kyselá dužina. Přitom ale kůra obsahuje desetkrát více vitamínů než šťáva - jako éterické oleje a sekundární rostlinné látky.
Zázvor
Více jak 3000 let se na dálném východě používá tato bylinná- a léčivá rostlina. Obsahuje ovocnou - ostrou chuť a obsahuje vedle různých vitamínů éterické oleje a cenné minerální látky.
Skořice
Skořice je nejdražší koření na světě a používala se v Číně již 3000 let př.chr. jako léčivá rostlina. Skořice se získává z kůry jihoasijského stromu skořicovníku, chutná aromaticky - sladce a obsahuje kromě taninů cenné éterické oleje.
Sladké dřevo
Sladké dřevo jinak zvané také lékořice je známá již z dob antiky a patří mezi 50 základních bylin tradiční čínské medicíny (TCM). Obsahuje až 50krát silnější sladivost než cukr a chutná jemně sladce a ostře hořce. Na základě jeho cenných živin bylo sladké dřevo/lékořice vyhlášeno jako lékařská rostlina roku 2012.
Citronová myrta
Citronová myrta roste výhradně v australském státě Queensland. Aborigines/domorodci již dávno poznali význam této léčivé rostliny a sbírali tyto aromatické listy, aby z nic připravovali čaj a olej. Citronová myrta chutná silně po citronu a obsahuje cenné éterické oleje.
Máta peprná
Tato rostlina byla náhodou objevena v roce 1696 a pravděpodobně díky křížení rybniční a divoké máty se stala nejdůležitější léčivou rostlinou světa. Máta chutná lehce ostře a je díky jejímu osvěžujícímu aroma celosvětově oblíbená. V roce 2004 byla poctěna léčivou rostlinou roku.